ÅBNE ATELIERDØRE

GULDBORGSUND 2019

 

 

Agnethe Maagaard


Medie:           Glass Art

Telefon:          61 27 71 54
Email:              info@maagaardglass.com
Web:                www.maagaardglas.dk 
Udstilling:       Galleri Lisbeth Nymand, Digevej 2, 4800 Nykøbing F.

Glaskunstner Agnethe Maagaard
Unikt skulpturelt glas
”Det er det, jeg brænder for …..”

Agnethe Maagaard bor i Bøvlingbjerg i Vestjylland. Hun har arbejdet med form og farve gennem 40 år i mange forskellige materialer og kunstarter. De sidste 20 år har glasset været hendes foretrukne udtryksform.

”Gennem glasmaterialet har jeg udviklet min egen unikke teknik og udtryk. Jeg fortæller historier med glasset og bruger formen til at underbygge min historie og mit tema. En af mine vigtigste sparringspartnere er lyset.

Jeg maler med glasset og lægger det op som penselstrøg på mit lærred. Farverne betyder meget for mig og farvevalget afhænger meget af min sindsstemning og hvor min inspiration kommer fra den pågældende dag.”

Hendes glaskunst har bragt hende mange fantastiske oplevelser bla. flere bestillingsopgaver til Dronning Magrethe og kronprinsesse Mary, Dronningens besøgt i sit galleri I Bøvlingbjerg i 2009, kirkeudsmykningen i Dybe kirke og hendes samarbejde med generalkonsulatet i New York, hvor hun udstiller i udvalgte designbutikker og gallerier samt hendes bestilling til det danske kokkelandshold. Agnethe har også leveret unikt kunst til det Saudi arabiske kongehus.

Agnethe Maagaards seneste eventyr foregår nu i Dubai, hvor hun i april 2017 udstillede på den internationale kunstmesse World Art Dubai.  Her blev hun normineret som en af de bedste internationale udstillere.