ÅBNE ATELIERDØRE

GULDBORGSUND 2019

 

 

Finnermann


Medie:            Billedkunst, akryl- og lakfarve

Telefon:          26 65 020 3
Email:              fa@sign-op.dk
Web:                www.Finnermann.dk
Udstilling:       Slotsgade 30, 4800  Nykøbing Falster

FINNERMANN, dansk kunstner fra Nykøbing F.
Født i 1962 og opvokset i Nykøbing F., hvor jeg har malet siden 2003.
Det overordnet tema for FINNERMANN´S billeder, er at ”danse med farver”
Der er altid masser af klare rene felter i mine billeder og typisk har jeg en sort streng mellem mine farvefelter, som virker som kontrast og giver billeder dybe.
I andre af FINNERMANNS billedserier arbejder FINNERMANN mere motivløst. I hans ”dripping” billeder, arbejder han med udgangspunkt i den teknik som Jackson Pollock brugte tilbage i 1947 – 1954.
Jeg skaber baggrunden med hånden og fingrene, hvorefter jeg hælder og drypper malingen ud over lærredet, som ligger fladt ned på gulvet under hele processen. Det jeg ønsker at skabe er noget helt unikt, som aldrig kan kopieres eller laves igen. Ingen billeder bliver med den teknik ens.
Man bliver aldrig færdig med at se på disse billeder, og de bliver ved med at tale til en, og derved opdager man hele tiden nye motiver og figurer. Lukker man øjnene i 2 minutter, og kigger på det igen, så er man nødt til at starte forfra med at udforske billedet.
Mine billeder virker som en stor skulptur, og overtaget rummet der, hvor de hænger. De fylder meget, og man drages til at kigge på dem igen og igen, ja endog at røre ved dem.
Det er som om, at man aldrig bliver helt færdig med billederne, og selv efter flere års ejerskab løber fantasien afsted til ukendte steder.
Art by FINNERMANN.