ÅBNE ATELIERDØRE

GULDBORGSUND 2019

 

 

Henrik Skorá


Medie:             Maleri

Telefon:          21 64 16 39
Email:              henrik@skora.dk
Web:                www.skora.dk
Udstilling:       Gåbense Strandvej 61 G,  4840 Nørre Alslev

Jeg er billedkunstner og er oprindelig uddannet som arkitekt med afgang fra Kunstakademiet i København 1985. Det var, mens jeg gik på akademiet, at det startede med malerierne.

Mine malerier er abstrakte, farverige og på lærred inspireret først og fremmest af musik og natur. Det er blevet til mange malerier, udstillinger og udsmykningsopgaver private og offentlige samt i kunstforeninger over hele landet.

Jeg arbejder mest alene, men jeg indgår også i flere grupper, hvilket jeg har stor fornøjelse af. Jeg er medlem af kunstnergrupperne MED MERE, hvor vi er fire og ART Nordfalster, som er en lokal større gruppe. Desuden har jeg i flere år deltaget i Åbne Atelierdøre Guldborgsund. Jeg udstiller i disse sammenhænge, men først og fremmest solo på gallerier og kunstforeninger landet over. I forbindelse med sådanne arrangementer fx ferniseringer holder jeg gerne et oplæg til udstillingen om hvem jeg er, min inspiration, hvordan jeg maler osv.

Ud over at arbejde med billedkunst holder jeg også foredrag. Jeg tilbyder en række foredrag om kunst, og så spiller jeg jazz gerne i forbindelse med et foredrag. Billedkunstneren og jazzmusikeren er et godt makkerpar. Musikken i almindelighed og jazzen i særdeleshed er vigtige inspirationskilder for mig i malerierne.