ÅBNE ATELIERDØRE

GULDBORGSUND 2021

 

 

Peter Pitsch


Medie:             Maleri & collage

Telefon:           40 85 20 16
Email:               pitsch-pedersen@privat.dk
Web:                 www.galleri-peter-pitsch.jimdo.com
Udstilling:        Store Kirkestræde 1c, 4800 Nykøbing F.

Jeg er født i Tyskland og boede bl.a. i Berlin, Amsterdam og flere år i en af verdens smukkeste byer, Rom. En dag mødte jeg en dansk kvinde på Piazza Navona. Otte måneder senere fulgte jeg efter hende til København og boede i halvfemserne på Vesterbro i Tove Ditlevsens barndomsgade.

I 2000 flyttede vi til Nykøbing Falster. 2017 åbnede jeg mit eget galleri i Nykøbing Falsters latinerkvarter. Når jeg kigger langs det gamle stræde ser jeg Klosterkirken i den ene ende og når jeg kigger ud over den hyggelige baggård kan jeg se vandtårnet i Hollandsgård.

Udover mit arbejde som kunstner og galleriejer har jeg udgivet 18 bøger i flere sprog.  Siden min første bogudgivelse har jeg  illustreret mine tekster selv, skabt et sammenhæng mellem sproget og det visuelle – enten i form af collager, fotografier eller malerier. Hvad skjuler sig under overfladens skær?

Mine billeder fortæller en historie ved brug af stærke farver og former, der på dynamisk vis strømmer ind i hinanden. Enten i et nemt tilgængeligt udtryk eller i symbolsk form med surrealismens virkemidler.