ÅBNE ATELIERDØRE

GULDBORGSUND 2021

 

 

Sisse Fagt


Medie:           Akryl og olie

Telefon:          22 97 73 20
Email:              sissefagt2500@gmail.com
Web:                www.sissefagt.dk
Udstilling:       Timianvej 8, Bøtø, 4873 Væggerløse

Naturens farver har altid fascineret mig – en smuk solnedgang, fantastiske skyformationer, en saftiggrøn forårsskov, hvor sollyset filtreres ned gennem det nyudsprungne løv, vejrets effekt på lyset og farverne af landskaber.

Med talrige rejser til Norge og Kroatien fascinerer de dramatiske bjerglandskaber mig og giver en fin kontrast til det flade Falster, hvor jeg tilbringer mange weekender i vores sommerhus. Jeg elsker havet og det skiftende lys ved kysten.  

Jeg er fra en kreativ familie og har altid malet og tegnet. Gennem masser af undervisning i ind-  og udland med etablerede kunstnere og på ugelange kurser på kunsthøjskoler, dygtiggør jeg mig konstant. Jeg har desuden de seneste 1½ år investeret mange timer i online kurser og derudover læser jeg flittigt i min efterhånden ganske store samling af kunstbøger med undervisning i diverse udtryk og teknikker. Jeg er altid på udkig efter viden, som gør mig bedre.

Jeg maler primært naturalistisk og altid farverigt. Landskaber er mit yndede motiv, hvor jeg fascineres af det indtryk og den stemning et smukt landskab frembringer i mig. Jeg maler primært i akryl og olie, men eksperimenterer også med både akvarel og alkohol ink.

De seneste år har jeg som medlem af Urban Sketchers Copenhagen taget akvarelmaleriet op  med skitser af bymiljøer. Akvarelmaleriet har en spontanitet, som fænger. At være Urban Sketcher er meget mere end det at tegne og male. Det er et samvær med mange ligesindede, som giver spændende oplevelser og en international vennekreds. Jeg har med Urban Sketchers haft rejser til byer som Barcelona, Amsterdam, Milano m.m., hvor jeg lærer at indfange bymiljøet i hurtige skitser. Det seneste år har vi mødtes online.

Til hverdag er jeg kostvaneforsker på Danmarks Tekniske Universitet og det at male giver mig en dejlig kontrast til arbejdet med tal og statistik. De senere år er jeg begyndt at kombinere de to sider, idet jeg er begyndt at undervise i farvelære og komposition.

Jeg har haft adskillige solo- og gruppeudstillinger og maleriet er blevet mere end en hobby – det er en passion.