ÅBNE ATELIERDØRE

GULDBORGSUND 2021

 

 

Søren W. Rasmussen


Medie:             Trædrejning

Telefon:           36 16 22 59
Email:              swr@seqtools.dk
Web:                www.krattet.dk
Udstilling:       Skovstræde 22, Flinting, 4891 Toreby L.

“Jeg er dr. scient. i genetik og har arbejdet som forsker på Carlsberg Laboratorium og hos H. Lundbeck. Efter min pensionering og imigraion fra København til Lolland, har jeg arbejdet som selvlært trædrejer i mit værksted i Krattet på Lolland.

Lidt inspireret af Dogme95 bevægelsen, opstillede jeg – uden sammenligning i øvrigt – et sæt regler for min virksomhed som trædrejer/kunsthåndværker: 1. Kun at anvende træ som jeg selv har udvalgt og hjembragt fra skovene omkring vores hus i Krattet – eller som jeg på andre måder har haft et personligt forhold til.  2. Kun at anvende træ som på forskellig vis er mærket af tidens tand i form af svampe- og bakterieangreb, barkinklusioner, knaster og grenkløfter.  3. At fremstille skåle som tåler at blive brugt i den daglige husholdning – og som ikke kun er til pynt. Så i betegnelsen “kunsthåndværk” er det mere håndværk end kunst, jeg har i tankerne, når jeg står ved drejebænken.  4. Ikke at glemme – selvom det kan være svært – at tage de kritiske briller på, når jeg træder tilbage fra drejebænken og betragter det færdige resultat. Det er desværre ikke altid at “selvgjort er velgjort” – selvom det er fristende at lytte til venner og bekendtes venlige beundring og ros.”