ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

Allan Axelsen


Medie:             Maleri, grafik, mixed media

Telefon:           28 60 97 71
Email:              allan-axelsen@email.dk
Web:                www.galleriaxelsen.dk
Udstilling:       Strandhuse 10, Bregninge 4871 Horbelev

Allan Axelsen er født i Lemvig i 1955 og er dermed fra samme generation, som ”De unge vilde”, der brød igennem i starten af 1980´erne med et ekspressivt, figurativt og fortællende maleri.

Som kunstner har Allan Axelsen mest til fælles med navne som Knud Odde, Nina Sten-Knudsen og Lars Nørgård, der i deres værker dykkede ned i såvel kunsthistorien som mytologien for på den måde at få et perspektiv til deres aktuelle samfundskommentarer.

Det er kærlighedens farve, den ustoppelige, irrationelle, altgennemtrængende kærlighedens farve. Det lyder poetisk og er også ment som sådant, for i Allan Axelsens univers er det poesien, der styrer.

Hans billedtitler er fulde af henvisninger til bluesmusikken, til Robert Johnsons, Muddy Waters, , Led Zeppelins, og C.V. Jørgensens musikværker. Karakteristisk nok er det Edward Weie, som er Allan Axelsens yndlingskunstner, for denne prøvede i sine malerier netop at skabe en slags farvesymfonier, hvor musik og billedkunst gik op i én stor tværfaglig syntese.

Det er denne farvesymfoniske og sansemættede helhed, der præger Allan Axelsens billedverden. Hvad enten motiverne kredser omkring Toscanas solbeskinnede, frodige og historiemættede landskab eller den jyske vestkysts og Falsters østkysts dramatiske kystlinje, er det begejstringen og lidenskaben, som er i højsædet i Allan Axelsens malerier.

Tom Jørgensen, redaktør Kunstavisen.