ÅBNE ATELIERDØRE - 2023

Bent Erik Neumann


Medie:              Acryl, akvarel, tegning

Telefon:           53 10 96 69
Email:              benji0201@hotmail.com
Web:
Udstilling:       Østergade 8, 4872 Idestrup

 

Jeg har malet og tegnet i mange år.

Det er legen med farver, former og de forskellige materialers muligheder, der driver mig længere ind i de forskellige materialers muligheder. Jeg låser mig ikke fast i et bestemt udtryk, men nyder den kunstneriske frihed for frit at fortolke det som rører mig.

Jeg veksler mellem klassiske portrætter, skovlandskaber og abstrakte motiver. I portrættet er det mennesket og det eftertænksomme ansigt, hvor et liv er levet, som fascinerer mig, og som jeg prøver at få frem i portrættet.

I det abstrakte univers slapper jeg mere af og kan derfor udfolde mig med større armbevægelser. Jeg arbejder eksperimemterende med maleriet i mine koloristiske og energifyldte billeder, hvor farvespillet skaber et levende maleri i balance.

Mine billeder bliver skabt med stor nysgerrighedog udtrykker mine tanker og følelser. Billederne lægger op til en fortolkning fra beskueren ogsætter fantasien igang.

Jeg låser mig ikke fast i et bestemt udtryk, men nyder min kunstneriske frihed til at fortolke, det der rører sig i mig og omkring mig. Jeg veksler mellem de klassiske portrætter, skovlandskaber og abstrakte motiver.

Jeg nyder at være højfokuseret i processen med portrættet, hvor det er det naturaliste udtryk jeg søger. Det er mennesket og det udtryksfulde og eftertænksomme ansigt, der fortæller en historie om et liv, som er levet, der fascinerer mig. I mine landskabsbilleder er det naturen og lyset,som jeg stræber efter at skildre,så beskueren trækkes med ind i billedet.

I det abstrakte univers slapper jeg mere af og kan bruge større armbevægelser og være mere eksperimenterende i min leg med farver. Mine billeder bliver derved meget koloristiske og energifyldte udført med store penselstrøg og stærke farvekontraster. I disse billeder er der lagt op til en åben fortolkning.