ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

Jan Olesen / jol


Medie:        Billedkunst

Telefon:      23 23 40 78
Email:          jan@olesenideogtxt.dk
Web:           InstaGram #gallerijol
Udstilling:  Sønder Alslev Strandvej 4, 4800 Nykøbing Falster

Min produktion, som jeg påbegyndte i 2018, peger i vildt mange retninger. Man kan vel kalde det en slags utroskab i et sært miks med den personlighed, jeg nu engang har – og som jeg er tro mod.

Men alligevel er der altid noget, der på en eller anden sær måde skaber sammenhæng og genkendelighed i de forskellige udtryk, der er i mine billeder.

Jeg er ikke bange for stærke farver, og jeg er heller ikke bange for blot at lade intuitionen råde. Det begynder et sted og ender ofte et helt andet sted. Mine redskaber er alt fra lærreder, pap, papir, spartler, skrabere, lim, kul, kasserede billeder, souvenir-tørklæder, solblegede plakater, varmepistol, akryl, improvisationsmusik, jazz og meget mere. Alt sætter gang i min fantasi, og kun sjældent bliver resultatet, som jeg havde tænkt.

Jeg maler ansigter, fjæs, masker, udtryk, miner, næser, øjne, hår. Og jeg maler heste og fugle samt landskaber og udsigter. Her kommer farver, former og proportioner virkelig i spil og skaber et paradoks mellem det sandsynlige og det usandsynlige, det målbare og det ikke målbare, det perfekte og det absolut uperfekte, hvor perspektivet er skævt.