ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

KLIMATRYK. Ole Lorin Rasmussen


Medie:            Grafik

Telefon:          93 98 99 89
Email:             olelorin@hotmail.com
Web:               Instagram@billedole
Udstilling:      Nysted Bibliotek,  Adelgade 11, 4880 Nysted

Jeg er uddannet billedhugger, men arbejder i dag også med grafik og tegning.

Min idé om kunst blev vakt, da jeg læste Kandinskys ”Om det åndelige i kunsten” og siden har jeg bare ikke kunnet lade være. Min vision er en kunst der blander sig i dagligdagen og henvender sig til mennesker på en direkte måde uden filter.

Det er også en kunst som folk kan være med til at lave og som kan være let tilgængelig. I 2022 startede jeg kunstnernetværket Grøn Propaganda Kunst, der arbejder med kunst for øget klimabevidsthed.

På åbne atelierdøre deltager jeg i år som en del af KLIMATRYK gruppen. Vores vision er at lave – Danmarks længste klimatryk lavet som interaktivt publikumssamarbejde!

Klimatryk samler en mangfoldighed af stemmer – kunstnere, formidlere og unge talenter, såvel som publikum – for at udforske trykkunstens potentiale til at formidle budskaber om bæredygtighed og miljøbevidsthed gennem den eksperimenterende grafiske trykmetode. Denne fusion af kunst og aktivisme har til formål at inspirere til en grønnere fremtid.

Klimatryk er mere end blot en udstilling; det er en opfordring til handling, en invitation til at reflektere over vores forhold til klimaet og vores bidrag til en mere positiv udvikling. Jeg ser frem til at være en del af dette inspirerende projekt og bidrage med min stemme til klimaets sag.

En stor tak til Guldborgsund Billedkunstråd og Kulturregion Storstrøm for deres støtte til Klimatryk.