ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

Marianne Nyberg


Medie:         Maleri

Telefon:       28 91 8 147
Email:          marianne@gallerinyberg.dk
Web:            www.gallerinyberg.dk www.gallerinyberg.eu
Udstilling:   Vigvej 50, 4840 Nørre Alslev

WEB PRÆSENTATION

Er bredtfavnende i alt, gennem mit efterhånden lange livsforløb, i mine holdninger og uddannelse, fra arbejde som musiker til uddannelse som Cand. Scient. Jo bredere man favner, jo mindre skræmmende ser det hele ud.

Jeg drives af et engagement, der gør mig meget tilstedeværende i det jeg laver, og samtidig gør mig til en , sikkert meget dualistisk person, hvis det kan udtrykkes sådan.

Jeg er altid nærværende og tilstede, og er et socialt og gladt menneske, men når jeg skaber, arbejder , er jeg i en proces , der føles som hele livets energi og mening går op i et hele, og jeg kan male uden at opdage, hverken datoskift eller at maven knurrer efter et uendeligt antal timer i atelieret.

Jeg ser helheder, men der er ikke meget mening i en helhed uden detaljer. Og alle detaljer er med til at forme vores indtryk, vores tilgang til livet, vores udtryk og aftryk vi sætter, og måden vi oplever sorger og glæder på. Samtidig er detaljerne dele af helheder, der er rammerne for det puslespil detaljerne udgører.

Alt er vigtigt og alt fortjener at blive set og hørt, udfra den helhed det behøver. I år har jeg arbejdet tematisk, med ‘Gletchere’ som overskrift. Der er virkelig en massiv helhed, med utallige detaljer, og det har også givet mig mange timer med herligt nørderi.

Jeg har altid haft en hang til, at nørde ret uhæmmet, både i min tilknytning til arbejdsmarkedet, mens det stadig var nødvendigt, og qua min uddannelse som Cand. Scient, i Geografi og Geologi, hvor tyndslib af mineraler kan åbne et farvespektrum af uanede dimensioner og skønhed. . Og det hele hænger derfor godt sammen, og har fået mange egensindige udtryk, sådan er det jo med naturkræfterne, under mit overordnede tema.

Men se selv, alle føler forskelligt for al kunst, og kunst er netop følelser og indtryk, der taler på en bestemt måde til os! Lidt ligesom sport faktisk.

Derfor er alle kunsteksperter i min forståelse, bare vi føler noget, også ulyst. Der er plads til alle og alle er lige velkomne i galleriet!