ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

Thorvald Berthelsen


Medie:            Lyrik, essay, collager

Telefon:          42 31 26 42
Email:              tb-it@hotmail.com
Web:                www.facebook.com/SalonSvupsak
Udstilling:       Salon Svupsak, Vestergade 19 A, 4990 Sakskøbing

Thorvald Berthelsen fra Sakskøbing er forfatter, oversætter og billedmager.

Er indehaver af Salon Svupsak.

Har udgivet 8 digtsamlinger samt essay og oversættelser, senest Sensommer Remix, Om lyrik og Ny kurdisk lyrik. Er oversat til 14 sprog, senest kurdisk og polsk

Thorvald Berthelsen har redigeret flere antologier. Bl.a. StORDstrømmen Antologi 2015 og Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina, 2018. Den blev på Sarajevo bogmessen i 2019 tildelt prisen for bedste redaktion. Han er også hovedredaktør på de efterfølgende antologier i samme serie, Ny kurdisk lyrik og Ny ukrainsk lyrik.

Har fra 2012 – 2015 været formand for Sydsjællands og Lolland-Falsters lokale forfatterforening StORDstrømmen. Og blev derfor i 2014 som den første og hidtil eneste udnævnt til Årets kulturelle ildsjæl af Kulturministeren på Folkemødet på Bornholm.

Er i dag medlem af styrelsen for Dansk Forfatterforenings Lyrikergruppe. I 2022 arrangerede han den verdensberømte ukrainske digter Halyna Kruks oplæsning og møde med Kulturministeren i København. Og han arrangerede også danske haikudigteres fælles oplæsning med tidligere EU præsident Hermann van Rompuy i 2012. Siden da har han redigeret en engelsk dansk præsentation af danske haiku digtere. Senest 43 haikudigtere i Danish Haiku Today 2019.