ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

Laila Cichos


Medie:             Maleri i akryl/akvarel

Telefon:           31 61 71 69
Email:               lailacichos@gmail.com
Web:                 http://www.lailacichos.dk/
Udstilling:        Guldborgvej 37, 4990 Sakskøbing

 

MODERNE EVENTYRFORTÆLLER

Selvom Laila Cichos har fået undervisning i mange typer udtryk, har hun et helt specielt forhold til Cartoon Art (tegneserielignende figurer). Hun elsker den måde genren giver hende mulighed for at opbygge historier i deres helt eget univers og dele det med beskueren – ofte med et anstrøg af humor. Dette har hun også brugt i skabelsen af årets plakat for Maribo Jazz Festival.

Hun bliver dog også betaget af smukke landskaber, laver portrætter og meget andet. Hun arbejder i akryl, akvarel og blandingsmaterialer på lærred og papir.

Både som kunstner og menneske tror hun på kreativitetens evne til at bidrage med glæde, skønhed og mening i livet.

Uanset om Laila Cichos maler, tegner eller er kreativ på anden vis, forsøger hun altid at tilføre værkerne en følelse af humor, livsglæde og varme, der afspejler hendes glæde de små ting i livet og dét at udforske nye idéer. “Fortsat læring og vækst er vigtig for mig. Jeg tror at livet er en rejse og at alle oplevelser – både gode og mindre gode – har potentiale til at lære os noget nyt.

Uanset om jeg skaber kunst, er sammen med mine kære eller bare nyder naturens skønhed, forsøger jeg altid at være åben, nysgerrig og taknemmelig. Humoren er vigtig for mig. Den forsøder tilværelsen og bærer os igennem, når vi har det sværest. Den kan også få os til at sænke paraderne, så vi kan se os selv i et andet lys end normalt. Jeg elsker at finde eventyr i mine billeder når de bliver til og arbejde videre på historien.

Mange siger at mine billeder er for børn. Det er de. Men de har næsten også altid et lag, som kun kan fanges af voksne. Måske er det en kommentar til verden, måske et humoristisk tvist – det varierer. Jeg håber du har mod på at gå på opdagelse i mine billeder, der er mere end hvad øjet umiddelbart ser.”

Laila Cichos har fået undervisning hos bl.a. Henrik Swane, Carla Sonnheim, Christina Christiansen, Poul-Erik Nielsen, Statens Museum for Kunst (Cecilia Westerberg, Rasmus Danø, Tine Hecht-Pedersen og Hanne Ravn Hermansen), forskellige undervisere fra London Drawing Group.