ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

SKORÁ – Henrik Skorá


Medie:             Maleri

Telefon:           21 64 16 39
Email:              henrik@skora.dk
Web:                www.skora.dk
Udstilling:       Gåbense Strandvej 61 G, 4840 Nørre Alstev

Jeg er billedkunstner, foredragsholder og forfatter. Jeg er oprindelig uddannet som arkitekt med afgang fra Kunstakademiet i København 1985. Det var, mens jeg gik på akademiet, jeg startede med malerierne.  

Mine malerier er abstrakte og farverige kompositioner inspireret først og fremmest af musik, by og natur. Det er blevet til mange malerier, udstillinger og udsmykningsopgaver, private og offentlige samt i kunstforeninger over hele landet. I forbindelse med udstillinger fx ferniseringer holder jeg gerne et oplæg om, hvem jeg er, min inspiration, hvordan jeg maler osv.  

Jeg arbejder mest alene, men jeg indgår også i flere grupper, hvilket jeg har stor fornøjelse af. Jeg er medlem af kunstnersammenslutningen DET BLÅ TÅRN . Desuden har jeg i mange år deltaget i Åbne Atelierdøre Guldborgsund.  

Ud over at arbejde med billedkunst holder jeg også foredrag. Jeg tilbyder en række foredrag om kunst, og så spiller jeg jazz gerne i forbindelse med et foredrag.

Billedkunstneren og jazzmusikeren er et godt makkerpar. Musikken i almindelighed og jazzen i særdeleshed er vigtige inspirationskilder for mig i malerierne.

Mit seneste tiltag er, at jeg er blevet YouTub’er … hvem skulle dog have troet det? Min kanal hedder:

“Painting with the old guy”.

På denne kanal taler jeg om, hvordan jeg maler, hvordan livet som billedkunstner er og om emner, der har med maleri at gøre .

Men det bedste er, at vi mødes face to face i Gåbense. Det vil jeg glæde mig til. Der er kaffe, knas og en lille en, hvis man har lyst til det.