ÅBNE ATELIERDØRE

Inge Lise Stenkjær


Medie:            Billedkunst og keramik

Telefon:          40 27 46 82
Email:              itstenkjaer@live.dk
Web:                www.atelier-istenkjaer.dk
Udstilling:       Østrigsvej 28, 4800 Nykøbing F

Kropsproget har altid facineret mig, og det er da også her, jeg i stor udstrækning henter inspirationen til mine billeder. Motiverne forestiller, næsten uden undtagelse, altid personer – i en eller anden form. I sjældnere tilfælde også fugle.

Billederne er udformet i akryl med genkendelige motiver.Udgangspunktet er en leg med farver og fantasien, der i samspild med hinanden udformer det endelige motiv.

Jeg lader hånden fører af fantasien og ved derfor ikke på forhånd, hvor motivet ender. Jeg er dog ikke i tvivl om, hvornår motivet står færdigt – det skal leve og mærkes.

Keramikken bæger også præg af kropssprogest påvirkning – her må det dog planlægges på forhånd, hvordan udformningen skal være. Ler går sine egne veje og lader sig ikke sådan styre og bestemme over.

Fra tanke til udformning kan vejen være lang og kræve mange forsøg. Det giver til tider store udfordringer, men i keramikkens verden er det netop det, der inspirerer og fascinerer mig. Selv om det færdige produkt skal være udtænkt fra processens begyndelse, er der alligevel plads til fantasiens spontane udsmykning.

Skaberglæden driver værket – og dette kommer til udtryk både i billedkunst og keramik.