ÅBNE ATELIERDØRE - 2023

Laila Cichos


Medie:             Maleri i akryl/akvarel

Telefon:           31 61 71 69
Email:               lailacichos@gmail.com
Web:                 https://www.facebook.com/billedkunstnerlailacichos/
Udstilling:        Guldborgvej 37, 4990 Sakskøbing

 

MODERNE EVENTYRFORTÆLLER

Jeg kan lide at brede mig. Jeg arbejder meget i akryl, men det sidste par år har jeg også opdaget akvarelfarvernes glæder. Mange gange bruger jeg akryl, når jeg arbejder i mit atelier lidt udenfor Sakskøbing og tager akvarellerne med, når jeg tager ud og fanger motiver, hvis jeg da ikke tager mit kamera under armen.

Jeg er et menneske, der undres og forundres. Livet er fyldt med magiske øjeblikke. Solen der bliver fanget i en dråbe efter en byge, skyggers leg i løvet. Naturen har en stor plads i mit hjerte. Det har humoren også. Den forsøder tilværelsen og bærer os igennem, når vi har det sværest. Den kan også få os til at sænke paraderne, så vi kan se os selv i et andet lys end normalt.

Jeg elsker at fortælle eventyr med mine billeder. Mange siger at mine billeder er for børn. Det er de. Men de har næsten også altid et lag, som kun kan fanges af den voksne. Måske er det en kommentar til verden, måske et humoristisk tvist – det varierer. Jeg håber, du har mod på at gå på opdagelse i mine billeder, der er mere, end hvad øjet umiddelbart ser.

Laila Cichos har fået undervisning hos bl.a. Henrik Swane, Carla Sonnheim, Christina Christiansen, Poul-Erik Nielsen, Statens Museum for Kunst (Cecilia Westerberg, Rasmus Danø, Tine Hecht-Pedersen og Hanne Ravn Hermansen).

Skrevet om hendes kunst: “Lailas sikre brug af form, farver og streg, kombineret med evnen til at ville fortælle en god historie, tillagt en varm personlighed, giver de spændende og nutidige billeder engagement, varme og en personlig holdning, men først og fremmest eventyr.”

Hun har været fast kunstner i Galleri Lolland siden 2016. Desuden kan hendes værker ses på Facebook og Instagram.