ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

Peter Pitsch


Medie:             Maleri, fotokunst

Telefon:           40 85 20 16
Email:               pitsch-pedersen@privat.dk
Web:                 www.galleri-peter-pitsch.jimdo.com
Udstilling:        Store Kirkestræde 1c, 4800 Nykøbing F.

Jeg er født i Tyskland og boede bl.a. i Berlin, Amsterdam og flere år i en af verdens smukkeste byer, Rom. En dag mødte jeg en dansk kvinde på Piazza Navona. Otte måneder senere fulgtes vi sammen til København og boede i halvfemserne på Vesterbro i Tove Ditlevsens barndomsgade.

I 2000 flyttede vi til Nykøbing Falster. 2017 åbnede jeg mit eget galleri i Nykøbing Falsters latinerkvarter, beliggende mellem Klosterkirken og det gamle vandtårn i Hollands Gaard. Udover mit arbejde som kunstner har jeg udgivet 18 bøger på flere sprog. Illustrationerne i mine bøger skaber sammenhæng mellem sproget og det visuelle.

Mine billeder fortæller en historie ved brug af ekspressive farvekompositioner og former. Det særlige udtryk findes bl.a. i mine malerier med lokale motiver, som gengiver en varm og eventyrlig stemning.