ÅBNE ATELIERDØRE - 2024

Sidsel Vadsholt


Medie:           Maleri, fotos, klip

Telefon:           51 76 40 69
Email:              info@sidselvadsholt.dk
Web:                vadsholt71@gmail.com
Udstilling:       Ottevej 2, Tårs, 4990 Sakskøbing

Jeg har brugt tegning det meste af mit liv til at opleve og erindre. På ferie i fx Norge, Tyrkiet, Færøerne – altid med rygsækken fyldt med papir, tusch og oliepasteller.

Med tiden er det umiddelbare og det nære blevet vigtigt i min skildring af verden. Med kameraet går jeg på jagt i naturens og bygningers forfald og har skabt to serier TÆT PÅ og LOL.

Jeg er gået meget tæt på naturens forfald i nærområdet, og jeg har været på Lys Over Lolland og fundet forfaldsdetaljer på Sakskøbing Sukkerfabrik. Detaljer der fortæller historier langt væk fra sukkerfabrikken.

Mine klip er inspireret af Henri Matisse. Bemalet papir, boligmagasiner, bøger med billeder, alt helst med matte overflader, bliver til musikere, sære væsener og mærkelige planter, alene eller sammensat til billeder og kort.

Mine akrylmalerier og oliepastelbilleder er uden mange detaljer. Jeg fokuserer på farverne, de store linjer, det ekspressive, lysets brydning i vandet, i tågen. Lys og skygge.

Jeg maler med spartel, gamle plastikkort, fingrene, grydesvampe mm. Det giver forskellige og spændende overflader, der spiller godt sammen med det ekspressive.

De der går til jazzkoncerter i det lokale, vil have set mig med blok og tusch stående i et hjørne med god udsigt til scenen. Jeg oplever at optage koncerten mere intenst, når jeg samtidig gengiver musikerne i hurtige skæve streger. Man kan hurtigt genkalde sig instrumentet og der er små features hvorpå man kan genkende musikeren, hvis man kender vedkommende.

Hjemme forenkler jeg og retter til og forstørrer med mørk blå akryl på papir. De Musiske Streger førte til, at jeg blev bedt om at lave Maribo Jazzfestival-plakat 2023 og netop har afleveret Ribe Jazzfestival-plakat 2024.

Jeg udstiller til daglig på Galleri Lolland, Østergade 13 i Maribo. Men har også udstillet i pop-up-gallerier under Frugtfestival i Sakskøbing, på Sakskøbing bibliotek, i Galleri Oyggin på Færøerne, i Rødovre, i Skagen, CPH Art Space mm.

Jeg tager ud og laver billedkunstprojekter med konfirmander – 7.klasser såvel som juniorkonfirmander.