ÅBNE ATELIERDØRE - 2023

Sidsel Vadsholt


Medie:             Maleri, tusch mm.

Telefon:           51 76 40 69
Email:              info@sidselvadsholt.dk
Web:                https://www.facebook.com/SidselVadsholt
Udstilling:       Ottevej 2, Tårs, 4990 Sakskøbing

Croquis og natur i stærke farver.

Man kommer langt med at undres – i alle livets situationer. Og den tilgang afspejler langt hen ad vejen mit kunstneriske virke. Hvad sker der, når jeg sætter andre farver på naturen, hvad sker der nå saxofonen bliver forvredet til en spiral? Hvad sker der når jeg bruger 5 sekunder på at nedfælde det øjeblik jeg er i? Eller 30 min? Hvornår er der mest liv? Hvad sker der når jeg bruger saks? Spatel? Pensel?

Jeg kan lide øjeblikket fanget på papir. Derfor kan man se mig med tusch og A5-blok til koncerter rundt om på Lolland. Her forsøger jeg at indfange musikernes bevægelse og intensitet i ganske få streger på ganske kort tid – Croquis.

Hjemme sorterer og bearbejder jeg billederne og tegner så musikeren på A3papir. Helt enkelt. Intet ekstra der forstyrrer blikket. Bare musikeren og dennes instrument, indrammet i hvid passepartout og egeramme.

Nogle gange er det saksen jeg bruger. Stærkt inspireret af Matisse sætter jeg saksen i papiret og klipper i ’fri hånd’. Lolland, Mandø, Færøerne og Norge har særligt lagt natur til mine betragtninger med oliekridt, maling og tusch. Det er storslået natur, fladt eller kuperet. Skov eller bjerge.

Jeg har både arbejdet meget naturalistisk og mere eksperimenterende med farver og teknik. Af og til arbejder jeg abstrakt, og altid med fokus på at gøre tingene enkle. Når kameraet er mit medie, leder jeg efter små detaljer i forfald, fx på Sakskøbing Sukkerfabrik, der kan fortælle en historie.

Jeg har været fast tilknyttet Galleri Lolland i Maribo siden august 2019. Desuden har jeg haft mine værker på Sakskøbing Bibliotek.

Jeg er uddannet billedkunstlærer og har været på kursus hos Peter Simonsen og London Drawing Group.

Mine værker kan også ses på Facebook og Instagram. Hjemmeside er på vej.